Oude witte huizen op een hoge rots boven de rivier Guadalete. En smalle straten die steeds smaller worden naarmate je hoger komt. Arcos de la Frontera is een verrassend mooie stad in Zuid-Spanje op ongeveer 65 km van de kust bij Cádiz.

Bezienswaardigheden in Arcos de la Frontera

Een goed startpunt voor je bezoek aan het historische gedeelte van dit Andalusische witte stadje (pueblo blanco) is de Plaza del Cabildo. Aan de rand van dit plein heb je vanaf het Balcón de Arcos een fraai uitzicht over de vallei met haar meanderende rivier en sinaasappelboomgaarden.

Tegenover het Balcón staat de 16e-eeuwse kerk Santa Maria de la Asunción. Verder tref je er het 17e-eeuwse stadhuis en een Parador aan.

Andere bezienswaardigheden van Arcos zijn bijvoorbeeld de San Pedro-kerk, verschillende paleizen en een vestingmuur.

De laatste zondag van de Semana Santa (de week voor Pasen) worden er in de stad 2 stieren losgelaten. 1 om 12 uur en 1 om 15 uur. Bewoners rennen dan door de Calle Corredera achtervolgd door de stieren. Voor de liefhebbers.

Meer informatie vind je bij de VVV (oficina de turismo) aan de Cuesta de Belén.

Uit eten in Arcos de la Frontera

Dit keer geen typisch Spaanse gerechten gegeten, zoals gazpacho of rabo de toro. Maar Italiaans eten bij Italiano Mamma Tina aan de Calle Deán Espinosa 10. Zeldzaam goed! De warme avond, het terras buiten en de muziek van de flamenco gitarist en zangeres, maakten de avond helemaal af.

Overnachten in Arcos de la Frontera

Een goed adres om te overnachten is Hotel El Convento. Het ligt aan de Calle Maldonado, vlakbij de Plaza del Cabildo. Dit  vroegere klooster staat op de rand van de klif. Vanuit je kamer heb je dan ook een spectaculair uitzicht over de omgeving. Een kamer inclusief ontbijt kost € 65 (juni 2012).

Bereikbaarheid van Arcos de la Frontera

Met de auto rijd je vanaf Cádiz in een uur over de AP4 en de A382 naar Arcos de la Frontera. Liever met de bus? De busmaatschappijen Transportes Generales Comes en Transportes Los Amarillos rijden naar dit sfeervolle stadje in Andalusië.