Ken je het oude vissersdorpje Las Negras? Je vindt het in het zuidwestelijke puntje van Andalusië in het mooie natuurpark Cabo de Gata – Níjar. Het bestaat uit fris geschilderde witte huizen. En een hoofdstraat met wat winkeltjes en kleine zijstraatjes. De sfeer? Heerlijk loom en relaxed.

Voor rustzoekers en zeeliefhebbers

Wat je in dit slaperige Spaanse plaatsje kunt doen? Nou, een boek lezen met je benen bungelend over de rand van de kleine promenade. Luieren. Genieten van het mooie uitzicht over de ruige kust. Op het stand liggen en wat snorkelen in het kristalheldere zeewater. En natuurlijk lekker eten in Las Barcas of een van de andere restaurantjes bij de promenade en in de straatjes daar vlak achter. Ben je een zeeliefhebber en wil je een paar dagen in de middle of nowhere helemaal tot rust komen? Dan is Las Negras de place to be in Zuid-Spanje.

Strand van Las Negras

Het strand van Las Negras is langgerekt met kleine kleurige vissersboten erop. Het bestaat uit kiezels, rotsen en wat zand. Op ruim een uur lopen over een heuvelachtig pad vind je tussen hoge kliffen het idyllische zandstrand San Pedro. Het heeft een kasteelruïne, de enige kleine zoetwaterbron van het natuurpark en een hippiekolonie. Voor de liefhebbers: bij San Pedro kun je wildkamperen.

Overnachten in Las Negras

In Las Negras vind je meerdere hostals, hotels en appartementen. Loop gewoon even door het dorp en je ziet ze vanzelf. Overnachten kan ook op camping La Caleta.

Bereikbaarheid Las Negras

Een weekje vakantie vieren in het natuurpark Cabo de Gata – Níjar? Vlieg dan met bijvoorbeeld Ryanair of Transavia naar Almería (juni 2012), de oude havenstad die op ongeveer 50 kilometer van Las Negras ligt. Vanaf Almería gaan er dagelijks bussen naar Las Negras, La Isleta en San José.