San José is een centraal gelegen relaxed wit dorpje aan de Middelandse Zee in het natuurpark Cabo de Gata-Níjar. Het ligt in een baai tussen de grillige, ruige rotsen en kliffen van deze adembenemd mooie kust ten oosten van Almería. En het is de perfecte uitvalsbasis om in het natuurpark in het kristalheldere water te gaan snorkelen en duiken. Of heerlijk te gaan wandelen over de spectaculaire kustpaden.

Strand van San José

San José heeft een mooi maar niet al te groot zandstrand. Daarnaast vind je een paar kilometer ten zuiden van het dorp 2 van de mooiste stranden van Andalusië: Playa de los Genoveses en Playa de Monsul. Je bereikt ze door te wandelen over een schitterend kustpad met palmbomen, aloë’s en catussen. Liever met de auto? Er gaat ook een hobbelig en stoffig zandpad heen. Bij beide stranden zijn parkeerplaatsen.

Overnachten in San José

Appartementen, hotels en hostals te kust en te keur in San José. Ben je op zoek naar iets sfeervols en betaalbaars? Dan is Hotel Atalaya aan de hoofdstraat Calle de Ronda de San José 26 een goede keuze. Het ligt op een paar honderd meter van het strand, heeft ruime kamers en een binnenplaats. In mei 2012 betaalde je voor een tweepersoonskamer inclusief ontbijt € 40,- (prijzen variëren met het seizoen).

Kampeer je liever tijdens je vakantie? De schaduwrijke camping Camping Tau ligt aan de Camino de Cala Higuera, een paar honderd meter van het strand.

Handig in San José

San José is groter en drukker dan de nabijgelegen dorpen La Isleta en Las Negras. Je vindt er dan ook enkele kleine supermarkten, een apotheek, een bakker en wat winkeltjes met souvenirs en strandspullen.

Bereikbaarheid San José

Een weekje in het natuurpark Cabo de Gata – Níjar in Zuid-Spanje vertoeven? Vlieg dan met bijvoorbeeld Ryanair of Transavia naar Almería (juni 2012), de oude havenstad die op ongeveer 40 kilometer van San José ligt. Vanaf Almería gaan er dagelijks bussen naar San José.