In Córdoba struikel je over bezienswaardigheden. Voorbeelden? Een Romeinse brug. Middeleeuwse paleizen. Een moskee die een kathedraal werd. … Deze stad met haar turbulente verleden en mysterieuze sfeer heeft veel moois te bieden. 7 tophighlights die je niet mag missen.

Bezienswaardigheden Córdoba 1: Mezquita

Tegenwoordig is het de kathedraal van het bisdom Córdoba. Vroeger was het een van de grootste moskeeën ter wereld. De Mezquita is één brok Zuid-Spaanse geschiedenis. Een must see in Córdoba.

Bezienswaardigheden Córdoba 2: Kapel San Bartolomé

Hij staat niet in alle reisboeken. Maar de kapel van San Bartolomé is een fantastisch voorbeeld van de mudéjarstijl die je in Andalusië tegenkomt. Deze kapel heeft prachtige tinten blauw op de muren en tegels.

Bezienswaardigheden Córdoba 3: Puente Romano

De brug over de rivier Guadalquivier werd al in de tijd van Ceasar gebruikt. Flink wat historie dus waar nu toeristen, joggers, straatmuzikanten en handelaren overheen lopen. En de perfecte plek om van de zonsondergang in Córdoba te genieten. De Puente Romano ligt vlakbij de Mezquita.

Bezienswaardigheden Córdoba 4: Torre de la Calahora

Deze wachttoren staat aan het einde van de Puente Romano op de zuidelijke oever van de Guadalquivier. Ze is gebouwd om de brug en de rivierhaven te beschermen. En is nu een museum waarin je kunt zien hoe de mensen vroeger in Córdoba leefden.

Bezienswaardigheden Córdoba 5: Barrio de la Juderia

De vroegere Joodse wijk van Córdoba ligt aan de noord- en westkant van de Mezquita. Een schilderachtige en tegelijkertijd toeristische wijk met slingerende smalle straatjes, witte huizen, winkeltjes, hotels en restaurants.

Bezienswaardigheden Córdoba 6: Synagoge

Één van de drie overgebleven synagogen in Spanje vind je in de Calle de los Judios in Córdoba. Deze kleine synagoge werd in 1315 gebouwd.

Bezienswaardigheden Córdoba 7: Alcázar de los Reyes Cristianos

Dit middeleeuws paleis was vroeger een verblijfplaats voor katholieke vorsten, zoals koningin Isabella I van Castilië en koning Ferdinand II van Aragon. In 1486 ontmoetten zij hier voor het eerst de ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus. Het paleies ligt aan de rivier de Guadalquivir. En is nu een museum met prachtige tuinen, vijvers en fonteinen.

Bereikbaarheid Córdoba

Córdoba hoort thuis in je rondreis door Andalusië. Met de auto is de stad makkelijk te bereiken. Vanaf Sevilla rijd je in slechts 143 km naar Córdoba.  Van Málaga naar Córdoba is de afstand 159 km. En vanaf Granada is de afstand naar Córdoba 201 km.