Witte dorpen die tegen ruige bergen opgebouwd zijn en een adembenemend uitzicht over de dalen hebben. Of die fel afsteken tegen het groen van heuvels met duizenden olijfbomen. In Andalusië zijn er tientallen schilderachtige pueblos blancos met witgekalkte huizen en kerken. Je rondreis door deze veelzijdige streek in Zuid-Spanje is dan ook pas af wanneer je op je route enkele van deze witte dorpjes bezocht hebt.

Vejer de la Frontera

Slenter door de smalle straatjes van het middeleeuwse Vejer de la Frontera. En ga op de schaduwrijke Plaza de España eten bij een van de vele restaurantjes.

Arcos de la Frontera

Hoog op de rotsen boven de rivier Guadalete ligt het stoere witte dorpje Arcos de la Frontera. Met smalle en steile straatjes waar je met je auto soms nauwelijks doorheen komt. Zijspiegels inklappen dus. Dit Andalusische dorpje is in Moorse stijl gebouwd, en is een van de mooiste pueblos blancos die je kunt bezoeken.

Ronda

Ronda is misschien wel het bekendste witte dorp, en eigenlijk is het meer een stadje. Beroemd vanwege de diepe kloof die haar in tweeën deelt. Traditie en toerisme gaan in deze Andalusische plaats hand in hand.

Priego de Córdoba

Een pittoresk wit dorpje tussen Granada en Córdoba. Priego de Córdoba ligt midden tussen de heuvels met olijfbomen. Alleen al naar dit dorpje toerijden is een belevenis.

Medina Sidonia

Vlakbij de kust van Cádiz vind je het witte dorp Medina Sidonia. Bezoek in het historische centrum de kerk Santa María la Coronada waarvan de bouw in de 15de eeuw startte.

Witte dorpjes Las Alpujarras

Ontdek de witte dorpjes in Las Alpujarras, zoals Pampaneira, Capileira en Bubión. Ze zijn een mooie pitstop tijdens je wandeltocht of autorit door dit ruige gebergte ten zuiden van de Sierra Nevada.

Tijdens je rondreis door Andalusië kom je ongetwijfeld nog veel meer witte dorpjes tegen. En ze zijn altijd de moeite waard om even doorheen te lopen en de sfeer te proeven. Enjoy!