Erkertjes. Ze vallen meteen op in het oude centrum van Cádiz. Het lijkt wel of elk huis zo’n sfeervolle uitkijkpost heeft. Met yucca’s, geraniums of varens die net over de rand hangen.

De Atlantische Oceaan altijd dichtbij in Cádiz

Cádiz is een van de verrassendste steden van Zuid-Spanje. Verdwalen kun je er niet. In het historische centrum kom je namelijk altijd weer bij de zee uit. Deze havenstad in Andalusië ligt dan ook op een klein schiereiland. En is helemaal omsloten door de Atlantische Oceaan.

Oudste steden

Cádiz is een van de oudste steden van Europa. Haar bloeitijd? Delen van de 16de, 17de en 18de eeuw. Toen was ze het centrum van de handel tussen Spanje en Amerika. En groeide ze uit tot een van de rijkste steden van het land. Dat is nog steeds te zien. Want wat is deze stad aan de Costa de la Luz mooi. Met nauwe straten, talrijke pleinen en winkels. En met met geel, zalm en wit geschilderde hoge en statige huizen.

Stadswandeling door de geschiedenis van Cádiz

Wil je een stadswandeling door Cádiz maken? Je kunt bij de VVV (oficina de turismo) aan de Paseo de Canalejas een plattegrond krijgen waarop 4 stadswandelingen in kleur aangegeven zijn. Deze kleuren zijn in een lange lijn geschilderd op de stenen van de straten waar de routes doorheen lopen. Handig dus. De stadswandelingen gaan langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals kastelen, een verdedigingsfort, de kathedraal en museums.

Playa de la Victoria

Loop ook even naar het mooie strand Playa de la Victoria. Vanaf de promenade (Paseo Maritimo) bij dit strand heb je een prachtig uitzicht op de kathedraal en de kleurige huizen op de kades van de stad. Het is de favoriete plek voor bruidsreportages in Cádiz.

Bereikbaarheid van Cádiz

Maak je plannen om tijdens je vakantie naar Cádiz te gaan? De stad ligt 254 km ten westen van Málaga. De afstand vanaf Tarifa is 106 km en vanaf Sevilla 123 km. Een mooie afstand voor een dagje in deze bijzondere stad.