Vejer de la Frontera ligt in Zuid-Spanje aan de Costa de la Luz tussen Cádiz en Tarifa, 10 km landinwaarts bij het kustplaatsje Barbate. Het is een van de bekendste witte dorpen (pueblos blancos) van Andalusië.

Kronkelige straatjes

Het sfeervolle historische centrum is bovenop een heuvel gebouwd, hoog boven de oevers van de rivier Barbate. Met zijn vestingmuur, kronkelige en smalle straatjes, witte huizen en onverwachte doorkijkjes barst dit middeleeuwse stadje van de charme.

Palmbomen op de Plaza de España

Het beste wat je hier kan doen is gewoon door de straten heen slenteren. Om daarna op de Plaza de España in de schaduw van de palmbomen, sinaasappelbomen en bougainville wat te eten en te drinken. Je vindt dit plein met zijn met keramieke kikkers versierde fontein net buiten de vestingmuur.

Overnachten in Vejer de la Frontera

Een leuke overnachtingsplek is Convento San Francisco, een klooster dat nu omgetoverd is tot een hotel met ruime en hoge kamers. Begin juni 2012 betaalde je er voor een ruime tweepersoons kamer inclusief ontbijt € 40,- (de prijzen variëren met het seizoen). Een duurder maar mooi alternatief is Hotel La Casa del Califa.

Lijst met hotels, hostals en pensions

Bij de VVV (oficina de turismo) van Vejer de la Frontera kun je een lijst met hotels, hostals en pensions krijgen. Je vindt de VVV aan de Avenida Los Remedios, 5 minuten lopen van het oude stadscentrum. Naast de VVV is een ruime parking.