Ik ben niet zo goed in winter. Te koud, te nat. Als het licht vriest, de zon schijnt en de lucht is stralend blauw dan lukt het nog wel. Komt denk ik omdat die kleur blauw mij aan Griekenland doet denken en daar word ik blij van. Ik heb wel trucjes! Als het me te erg wordt, zet ik de kachel iets hoger, doe een felle lamp aan dicht bij mijn gezicht, zet een Grieks muziekje op en doe mijn ogen een beetje dicht, een soort van op een kiertje. Echt, het helpt!

Wat ook helpt is vakantiefoto’s kijken. In oktober was ik op Kreta in Chania. Ammos Hotel stond al een tijdje op mijn wensenlijstje. En toen we er eenmaal waren hield ik bijna niet meer op met foto’s maken. Al dat wit met hier en daar een stevige kleur is precies waar ik van houd.

De gebruikte stoffen zijn van Marimekko, het design kleurrijk en de decoraties handgemaakt. Een aanrader, te meer omdat de mensen van Ammoshotel supervriendelijk zijn en het ontbijt niet te versmaden!

Als je nog een nachtje in het centrum van Chania wilt slapen dan raad ik je hotel Porto Veneziano aan. Ik sliep er heerlijk en ontbeet ‘s morgens uiteraard buiten met zicht op de oude haven.

Hotel Ammos Kreta - ontbijt en terras
Hotel Ammos - Kreta - Lounge
De kust bij Ammos Hotel op Kreta

Foto’s World of Wouda!