De eerste keer dat ik in Griekenland was, voelde ik me er meteen thuis. Ik dacht ‘hier had ik geboren moeten worden’.

En toen kwam ik op Paros, een onderdeel van de Griekse eilandengroep de Cycladen. Aaaaaah! Wit was altijd al mijn favoriete kleur, maar sinds Paros is het steeds de basiskleur in mijn huis geweest.

Elk jaar worden op dit Griekse eiland de huizen opnieuw wit gekalkt. En de restjes, die gebruiken ze gewoon om de stoep mee op te fleuren. Vorig jaar was ik na jaren weer terug in Naoussa op Paros. Het was er niet druk en het leek wel of de tijd had stil gestaan.

In mijn tuin heb ik de schuur nu wit geverfd en ook de stenen schutting heeft een witte laag gekregen. Het groen en de witte bloemen van hortensia Annabelle en ook de grote bladeren van de witte druif steken daar heel mooi tegen af.

Ik neem van vakanties ook altijd graag een kleine herinnering mee. Op Paros vond ik in een winkeltje onder andere deze houten bootjes. Ik heb twee kleintjes meegenomen. Die hangen nu in de tuin en als de zomer voorbij is hang ik ze weer aan de witte muur in mijn slaapkamer. Wakker worden en dan even denken dat je op Paros bent!

Kleurrijke bootjes en druivenrank tegen witte muur op Paros

Foto’s World of Wouda!