Ook zo’n zin om dat vakantie-aan-zeegevoel thuis vast te houden? Dat kan heel gemakkelijk. Alles wat je nodig hebt is wat verf, lappen stof en een paar uurtjes tijd.

Verf een muur wit. Plaats er het logeerbed voor. Dek het af met een laken of een witte sprei. En leg er een paar grote witte of linnenkleurige kussens op, niet te precies, dat is nou net de charme. Nog een paar oude keukenstoeltjes verven in lichtblauw of wit. En een tafellaken of een katoentje van de markt over de tafel.

Wil je het helemaal af maken? Zet dan ook nog een oud flesje of vaasje met een enkele bloem uit de tuin op tafel.

Wil je het wat hipper? Voeg er dan een beetje oranje bij. Een kussentje is zoals je kan zien al meer dan genoeg. Wist je dat oranje de trendkleur van de komende jaren is? Let maar op!

Trouwens waarom zou je je tot je woonkamer beperken? Met de warme augustusmaand op komst is dit natuurlijk een geweldige plek in de tuin! Ik zie er al een heerlijke griekse salade op staan, verse vis van de barbecue of uit de pan en een heerlijke retsina. Yamas!

En wil je in de schaduw eten? Knip een stuk stof in de vorm van een grote driehoek. Maak de uiteinden met gewoon touw vast aan de muur, een boom of je schuurtje. En je hebt een prima beschutting.

Niet zo handig met naald en draad? Kant en klare driehoeken zijn ook te koop bij Ikea en bij Blokker. Hang daar wat tijm, oregano of laurier bij en het ruikt nog heerlijk ook.
Witte eettafel met linnen kussentje en blauw vaasje

Foto’s World of Wouda!