Ben jij wel eens op Mykonos geweest? Dan herken je onmiddellijk de drie windmolens op de heuvel en de aanblik van de huizen aan de waterkant.

Mykonos is eenvan de eilanden van de Cycladen, een eilandengroep in de Egeïsche Zee. De eilanden van de Cycladen zijn te herkennen aan de witte huisjes met blauwe deuren en luiken. Ook de kerken en kapelletjes ontkomen er niet aan, wit met blauw, de kleuren van het licht en het water van Griekenland.

Ik verzamel zelf al jaren blauw-witte borden. Het eerste bordje kocht ik tijdens een vakantie in Frankrijk. Daarna kreeg ik het delfts blauwe bordje dat mijn opa aan mijn oma gaf toen zij zich gingen verloven.

Wist je trouwens dat als de Grieken gaan dansen ze nog wel eens borden kapot willen gooien? Dat is traditie. De meeste van mijn borden hebben overigens een plekje gevonden aan de blauwe muur in mijn keuken. En daar blijven ze, ook als ik ga dansen.

Ben je ook zo’n verzamelaar van blauw-witte wandborden? Kijk dan vooral eens op contentandcontainer.com, tichelaar.nl en gien.com. Ook Douwe Egberts heeft in zijn winkels een blauw-wit servies, ontworpen door Piet Hein Eek. Is je budget beperkt? Zoek dan op rommelmarkten en tweedehands winkels.Molens Mykonos

Kapel Mykonos

Blauw-witte wandborden aan muur

Foto’s World of Wouda!