Op zo’n drie uur vliegen van Schiphol ligt het mooie groene eiland Zakynthos. Ook al is het er in de zomer soms te warm om veel te ondernemen, als je oog voor detail hebt kun je heel veel moois zien.

In het plaatsje Alykanas vonden mijn vriend en ik vlak voor het donker werd restaurant Anatolikos, een familierestaurant direct aan het strand. Zonder strandstoelen en parasols voor de deur. En heerlijk eten door mama met liefde en op traditionele wijze gemaakt.

Gewoon een simpele tzatziki, wat brood en een karaf witte wijn op een papieren tafelkleedje. Mooi toch! Met ouderwets aandoende Griekse muziek op de achtergrond kon onze avond niet meer kapot.

De aankleding was simpel maar daardoor juist zo mooi. Een geblokt kleedje op een houten tafeltje en een wit geverfde aardewerken pot met een begonia.

Thuis kun je ook deze relaxte vakantiesfeer creëren. Met een oude bloempot. Wat witte verf. En een wit tafelkleed. Gedekt met simpele glazen en een karaf van bijvoorbeeld Dille & Kamille, Xenos of de Hema maak je het helemaal af.

Tzatziki in Restaurant Anatolikos - Alykanas - Zakynthos

Foto’s World of Wouda!