Of je nu een naaiatelier hebt, thee verkoopt of poelier bent, de ondernemers aan de commerciële hoofdweg Rue Talaa Kebira en haar zijstraten zijn meesters in het schipperen met ruimte. Ondernemen doe je in de oude medina Fès el-Bali dan ook op enkele vierkante meters. Meer ruimte is er gewoon niet.

Elke centimeter benut

Die beschikbare meters worden natuurlijk wel optimaal gebruikt. In een winkel stapel je dan ook alles vanaf de grond tot aan het plafond bovenop elkaar. Geen vierkante centimeter blijft onbenut. En wanneer het even kan, gebruik je een deel van de stoep om wat koopwaar uit te stallen.

Kruidenier Fez

Marktgevoel in de medina

De Rue Talaa Kebira geeft je het gevoel dat je gewoon over de markt loopt. Er worden dan ook kippen verkocht en fruit, aardappels, noten, dadels, kuiden, sokken…

Poelier Fez

Eten en drinken aan de Rue Talaa Kebira

Eten en drinken kun je natuurlijk ook op deze hoofdweg door de oude medina. Neem bijvoorbeeld eens een glas verse muntthee bij een van de theehuisjes.

Muntthee in Fez

Overkapping Rue Talaa Kebira

De vele straatjes in de oude medina inclusief de Rue Talaa Kebira zijn een eldorado voor iedereen die van shoppen houdt. De straatjes hebben voor een deel een houten overkapping. In de zomer zorgt dit voor schaduw en koelte.

Winkelstraat medina Fez

Stadswandeling Rue Talaa Kebira

Wanneer je in Fez de stadswandeling van Bab Boujeloud naar Bab Rcif loopt, kom je vanzelf over de levendige Rue Talaa Kebira.