In Essaouira sta je oog in oog met de Atlantische Oceaan. Deze witte en verrassend mooie Marokkaanse kustplaats bereik je vanaf Marrakech na 176 km en een busrit van iets meer dan 3 uur.  De relaxte sfeer van Essaouira is een verademing na de drukte en hectiek van het warme Marrakech.

Stevige vestingmuren Essaouira

De stevige vestingmuren van het stadje vallen meteen op. Daarachter vind je de levendige medina.

Vissers, meeuwen en katten

De vissershaven van Essaouira is een echt spektakel. Je bereikt de haven door over de brede Place Moulay-Hassan richting zee te wandelen om vervolgens onder de Porte de la Marine te lopen. Vooral ’s ochtends is het er druk, zweven er zwermen meeuwen over je heen, wordt er flink gehandeld en lopen er tientallen katten rond die visjes toegeworpen krijgen.

Mooi uitzicht over haven Essaouira

Op de skala bij de vissersboten heb je een mooi uitzicht over de haven, de ommuring en de medina. Ook staan er nog originele bronzen kanonnen waarmee het stadje beschermd werd.

Zwemmen, zonnen en wandelen

Je kunt in Essaouira heerlijk zwemmen en zonnen. Of een mooie wandeling maken over het 10 km lange zandstrand. En wat hotels, riads en restaurantjes betreft, keuze genoeg in dit stadje.