Paleochora heeft een ideale ligging. Aan de ene kant heb je de zee en het strand. Dan het dorp. En daarachter de bergen. Het is dan ook goed toeven in dit relaxte plaatsje in Zuid-Kreta. Het is klein, maar groot genoeg om er genoeg te doen te hebben. Zo vind je in het knusse centrum een ruime keuze aan taverna’s en winkels. En kun je bijvoorbeeld de ruïnes van een oud Venetiaans fort bezichtigen. Of met de boot naar het strand van Elafonissi gaan.

Naar de Samariakloof

Het dorp is een goede uitvalsbasis om naar de Samariakloof te gaan. Vroeg in de ochtend rijdt er een bus naar Omalos, het startpunt van de wandeling door de kloof. Je busticket koop je in de kroeg bij de bushalte aan de hoofdstraat van Paleochora. De tocht door de kloof komt uit in Agia Roumeli. Hier kun je de boot terugnemen naar Paleochora om op de pier midden in het dorp uit te komen.

Strand van Paleochora

Paleochora heeft twee stranden die van elkaar gescheiden worden door een landtong. Oostelijk hiervan vind je een lang en mooi zandstrand. Westelijk van de landtong ligt een kiezelstrand.

Uit eten in Paleochora

Het centrum wordt ‘s avonds autovrij gemaakt. En vult zich dan met terrasjes waar je na een lange wandeldag door de Samariakloof heerlijk kunt eten.

Overnachten in Paleochora

Dit vakantieplaatsje heeft een ruime keuze aan hotels, appartementen, pensions en kamers. Ze liggen allen dichtbij de zee. En vaak in kleine, bloemrijke straatjes.

Bereikbaarheid van Paleochora

Het dorp is vanaf Chania te bereiken door vlak voor Kolimbari de afslag naar Voukolies, Kandanos en Paleochora te nemen. Je slingert dan door een bergachtige omgeving. Met de ene olijfboomgaard na de andere. Je kunt ook meerdere keren per dag met de bus van Chania naar Paleochora en vice versa. Daarnaast gaan er aan de zuidkust meerdere boten van en naar het dorp.

Praktisch

Paleochora heeft een apotheek.