Mohlos (Mochlos) is een klein, schilderachtig vissersplaatsje aan de noordoostkust van Kreta. Het ligt tussen Agios Nikolaos en Sitia. De weg erheen is in het voorjaar omgeven door brem en oleander. En in het dorp zelf vind je straatjes met witgepleisterde muren, bougainvilles, een supermarkt en wat andere winkeltjes. Ongeveer 150 meter tegenover het haventje ligt een klein eiland met opgravingen waar je je met een boot naar toe kunt laten brengen. Wat je verder in dit lieflijke dorpje kunt doen? Luieren en heel erg lekker eten bij de taverna’s aan de haven.

Strand van Mohlos

Voor een echte strandvakantie is Mohlos minder geschikt. Het heeft drie piepkleine strandjes waar je in het hoogseizoen over de mensen zult struikelen.

Uit eten in Mohlos

Rondom het centrale strandje van Mohlos zijn de meeste taverna’s. Je kunt ze niet missen. Aanraders? Restaurant Kavouria. ‘s Ochtends zit de eigenaresse er buiten het eten voor te bereiden. Lekker vers. En het is ook nog eens heerlijk.

Neem bij Taverna Bogazi ‘s avonds een tafeltje aan de uiterste rand van het terras, zo dicht mogelijk bij de zee. Je kunt dan genieten van een prachtige zonsondergang.

De beste mojito’s haal je bij Mezé Pause Café van Dimitris.

Overnachten in Mohlos

In dit dorpje vind je volop kamers en studio’s te huur. Bij Despina heb je bijvoorbeeld een ruime studio met kitchenette en balkon voor € 40 per nacht. Maar loop gewoon even in het dorp rond en kijk waar de borden met ‘Rooms’ hangen.

Geld in Mohlos

Er zijn geen pinautomaten in Mohlos (2011). Cash is king geldt hier.