De Landschotse Heide ligt opgesloten tussen twee beken, de Grote Beerze en de Kleine Beerze. Wandelen over heide en langs beken leek me een mooi thema voor een winterwandeling. En er werd ook nog eens een wolkeloze dag voorspeld na een paar graden nachtvorst. Perfect wandelweer dus. Ik was dan ook al vroeg op pad.

Winterwandeling over de Landschotse Heide langs de twee beken: de Grote Beerze en de Kleine Beerze

Rijp op bomen, struiken en gras

Vanuit Vessem wandel ik eerst langs de Kleine Beerze en daarna via bos en akkers naar de Landschotse Heide. Er is nog volop rijp op bomen, struiken en gras wat prachtige uitzichten geeft. Na de heide steek ik de Westelbeersedijk over en pik de Grote Beerze op.

Het eerste stuk gaat door de zogenaamde Aardbossen, een restant van oude loofbosen. Na de Aardbossen volgt een stuk door een weiland (volg gewoon de wandelknooppuntpijlen). In Middelbeers is het (eindelijk) tijd voor een kop koffie. Via de heide loop ik daarna weer terug naar Vessem.

Grote Beerze en Kleine Beerze

De Grote Beerze ontspringt bij Lommel, net over de grens in België, en mondt bij Boxtel uit in de Dommel. De Kleine Beerze begint in de buurt van Duizel en mondt uit in de Grote Beerze.
Wandelen over de Landschotse Heide langs de twee beken: de Grote Beerze en de Kleine Beerze

Routekaart wandeling Landschotse Heide

Wanneer je op de onderstaande routekaart klikt, opent er een kaart in Google Maps waarin je kunt inzoomen op de route. Download hier het gpx-bestand van de wandelroute van 19 km.
Routekaart wandeling Landschotse Heide en Kleine Beerze en Grote Beerze

Bewaren