Na enkele dagen op het vulkanische eiland Santoríni, stapte ik samen met mijn vriend op de veerboot naar Chora op Náxos. Wat een mooi eiland is dat! En wat een stranden.

Op de brede kade werden we opgehaald door Rena en haar man die ons naar Pension Sofi reden. Een familiebedrijf, gestart door de ouders van Rena en nu door haar en haar man met enorme gastvrijheid en veel service gerund. Elke dag werden we bij de receptie begroet met allerlei niet te versmaden lekkers. Zelfgemaakte cake, huisgemaakte wijn, fruit en olijven uit eigen tuin, thee, zelfgemaakte zachte geitenkaas…

Rena en haar familie zorgen ervoor dat je je thuis voelt en geven volop informatie over de mooiste plekken op het eiland. De locatie van het pension met de paarse bougainville tegen de muren en de blauwe aardewerken bloempotten is ook perfect: op slechts enkele minuten lopen van de oude stad, het busstation, het strand, de kade en straten met restaurants. Een aanrader en een ideale uitvalsbasis om Náxos te verkennen!

Pension Sofi ideale uitvalsbasis voor Naxos