Per toeval ontdekten we op Karpathos dit paradijsje. Tijdens onze vakantie besloten we een auto te huren en het eiland te verkennen.

Zonder vooropgezet plan vertrokken we en na een bezoek aan het oude stadje Olympos volgden we voor onze lunch de borden Lefkos Beach. En daar, in de zon, lag Potali Bay, een blauw-wit appartementencomplex met restaurant, moestuin en een heerlijke hangmat tussen de bomen. En dat alles aan het strand!

Ik zag mezelf ‘s morgens al op mijn blote voeten naar het strand lopen om daar wakker te worden met een kopje koffie. Wat een fijne relaxte plek met een prachtige blauwe baai voor je neus waar surfers vast wel raad mee weten. In de omgeving kun je ook heerlijk wandelen en van de natuur genieten. Een aanrader!

Potali Bay is van de vriendelijke Sophia en haar ouders. We aten een heerlijke pizza met Griekse salade en kregen een rondleiding door de ruime kamers en de familievilla die allemaal uitzicht op zee hebben.

Op dit moment alleen via Jiba.nl te boeken, maar neem gerust een chartervlucht naar Karpathos, huur een auto en rijd er zelf heen. Goed idee? Mail dan naar potalibay@hotmail.com.Potali Bay - Lefkos Beach - Karpathos

Foto’s World of Wouda!