Welke bezienswaardigheid eerst? Dat is de vraag wanneer je in Sevilla bent. Je kunt er kiezen uit prachtige paleizen en sfeervolle straten en wijken. Imposante kerken en kathedralen en heerlijke parken. Laat je inspireren door deze 7 topbezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden Sevilla 1: Reales Alcázares

De Reales Alcázares behoren tot de mooiste paleizen in Spanje. Eeuwenlang woonden er heersers en zelfs vandaag de dag nog verblijft de Spaanse koninklijke familie er wanneer ze in Sevilla is. De koninklijk paleizen zijn vooral na de Reconquista gebouwd in de toen populaire mudejarstijl met sterke Arabische invloeden. Je ziet deze invloeden bijvoorbeeld terug in de Patio de las Doncellas en in in de ontvangsthal Sala de los Embajadores.

Bezienswaardigheden Sevilla 2: Katheraal van Sevilla

De kathedraal van Sevilla (Catedral de Santa María de la Sede) is een enorm gebouw met een oppervlakte van 83 bij 126 meter. In Europa zijn alleen de Sint Pieter in Rome en de Sint Paul’s in London groter. Met de bouw van de kathedraal werd in het begin van de 15de eeuw gestart. En ze staat sinds 1987 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bezienswaardigheden Sevilla 3: Giralda Toren

Eerst de minaret van een moskee. En later de klokkentoren van de kathedraal van Sevilla. De Giralda Toren heeft een hoogte van meer dan 100 meter en wordt gezien als het symbool van Sevilla. Vanaf de toren heb je een mooi uitzicht over de stad.

Bezienswaardigheden Sevilla 4: Barrio de Santa Cruz

Vroeger de joodse wijk. Later een koopmanswijk. De Barrio de Santa Cruz grenst meteen aan de ommuring van de Reales Alcázares. Een heerlijke wijk om doorheen te dwalen en om op een terrasje in de smalle straten of op de pleintjes neer te strijken. Keuze genoeg aan restaurants en tapasbarretjes. Lelijke toeristenwinkels zijn er ook volop.

Bezienswaardigheden Sevilla 5: Plaza de España

Lagen de vorige bezienswaardigheden nog in het historische centrum van Sevilla, de Plaza de España ligt er net buiten. Dit halfcirkelvormige plein werd in 1929 in gebruik genomen tijdens een tentoonstelling waaraan Spanje en de Latijns-Amerikaanse landen deelnamen. Het hoofdgebouw aan het plein heeft tegeltableaus met afbeeldingen van de provincies van Spanje.

Bezienswaardigheden Sevilla 6: Parque de María Louisa

Aan de Plaza de España ligt het het Parque de María Louisa met zijn hoge bomen en dicht bladerdek. Dit park is de perfecte plek om op het heetst van de dag de schaduw op te zoeken. Natuurlijk wordt er hier ‘s avonds ook flink geflaneerd en gejogged.

Bezienswaardigheden Sevilla 7: Torre del Oro

Deze wachttoren aan de rivier Guadalquivier werd in de 12de eeuw door de Moren opgetrokken als onderdeel van het verdedigingsnetwerk van Sevilla. Tegenwoordig is het een maritiem museum.

En heb je nog tijd over? Steek dan nog even de Guadalquivier over om de terrasjes op de Calle Betis te verkennen. Vanaf hier heb je ook nog eens een fantastisch uitzicht over de rivier en de oude stad.

Bereikbaarheid Sevilla

Sevilla hoort natuurlijk thuis in je rondreis door Andalusië. Met de auto is de stad makkelijk te bereiken. Vanaf Córdoba rijd je in slechts 143 km naar Sevilla. Van Málaga naar Sevilla is de afstand 216 km. En vanaf Granada is de afstand naar Sevilla 259 km. Wil je er direct heen vliegen met een goedkope vlucht? Ryanair en Transavia vliegen naar Sevilla (augustus 2012).