Bert Flint (1931) zou wel eens de bekendste Nederlander kunnen zijn die in Marrakech woont. Als student Spaans kwam hij in 1954 voor het eerst in de stad en besloot enkele jaren later om er voorgoed te blijven.

Unieke verzameling gebruiksvoorwerpen

In zijn riad midden in de oude stad bouwde hij vijftig jaar lang aan een unieke verzameling gebruiksvoorwerpen uit Marokko, Algerije en de landen ten zuiden van de Sahara. Het huis wordt nu Musee Tiskiwin of la maison Tiskiwin genoemd en is gebouwd rondom een mooie traditionele binnenplaats.

Persoonlijk karakter Musee Tiskiwin

Tijdens je bezoek aan de bijzondere museumcollectie loop je trap op trap af door de gangen en kamers van het (vroegere) huis van Bert. Het museum heeft hierdoor een ontspannen en persoonlijk karakter. Je vindt er verder tapijten, een Berbertent, zilveren sieraden, kleurig beschilderde leren zadels, manden, kleding, houtsnijwerk…

Universiteit van Marrakech

Bert Flint heeft zijn museum in 2006 aan de Cadi Ayyad-universiteit van Marrakech geschonken die de collectie nu beheert. Meer informatie over het museum staat op de website van Musee Tiskiwin.

Musee Tiskiwin
Rue de la Bahia 8 (een zijstraat van Rue Riad Zitoun el Jdid)

Dagelijkse openingstijden
09.30 – 12.30
14.30 – 18.00

Musee Tiskiwin - Bert Flint - Marrakech