Het Palacio Real in Madrid ligt op een paar minuten lopen van de metrohalte Opera. Laat je niet afschrikken door de vaak lange wachtrij voor de ingang. Deze schijnt er vrijwel dagelijks te staan. Je moet dus een beetje geduld hebben. En een strenge veiligheidscheck ondergaan. Maar eenmaal binnen kun je door de gangen en zalen van het grote paleis dwalen.

Officiële gelegenheden

Het paleis werd oorspronkelijk in de middeleeuwen gebouwd. Nadat het in 1734 volledig door brand werd verwoest, gaf koning Filipe V de opdracht om op dezelfde plaats een nieuw en groter paleis te bouwen. Hoewel de koninklijke familie niet meer in het 2800 kamers tellende Palacio Real woont, wordt het ook nu nog gebruikt voor officiële gelegenheden.

Wapenkamer

Je start je bezichtiging in de zalen van de koninklijke apotheek. En loopt daarna door enorme hallen, de Stradivarius-kamer, de porseleinkamer en de troonzaal. Hier vond in 1986 de tekeningsceremonie plaats waarmee Spanje lid werd van de Europese Unie. De beroemde koninklijke wapenkamer bereik je via het binnenhof dat uitkijkt op de kathedraal Santa María la Real de La Almudena. In de wapenkamer vind je een flinke collectie harnassen, zwaarden en andere wapens die toebehoorden aan de koningen.

Openingstijden Palacio Real

oktober – maart 10:00 – 18:00
april – september 10:00 – 20:00

Palacio Real
Calle Bailén s/n
28071 Madrid