Terwijl de regen hier met bakken uit de hemel viel, was ik afgelopen weekend in Barcelona. Midden december, met een lekker zonnetje en zo’n graad of 15. Overnachten? Deed ik in Poblenou Bed & Breakfast, een sfeervol en vriendelijk hostal in de wijk Poble Nou.

Hip en hot

De wijk Poble Nou ligt buiten het centrum van Barcelona. Tegenwoordig is deze wijk hip en hot en zijn de industriële gebouwen van vroeger omgetoverd in winkels, ateliers en woonhuizen.

Dichtbij zee

Het hostal ligt aan de straat Taulat, op nog geen 300 meter van de zee en op een paar stappen verwijderd van de Rambla del Poblenou. Wil je naar de toeristische trekpleisters in het centrum? Neem dan de metro. De haltes liggen op ongeveer 10 minuten lopen van het hostal. Je kunt natuurlijk ook over de prachtige promenade langs de zee lopen. In 30 tot 40 minuten ben je dan al in de toeristische wijken La Ribera en Barri Gotic.

De katten van Mercedes

De eigenaresse van het hostal heet Mercedes en zij is gek op katten. Je kunt haar drie katten bewonderen in een promotiefilmpje van het hostal. Ben je allergisch voor katten? Dan ben je hier dus niet aan het goede adres. Zo niet, dan is dit relaxed hostal op nog geen 3 minuten lopen van de zee de place-to-be in Barcelona. Zomer én winter!

Adres

Poblenou Bed & Breakfast
Taulat 30
08005 Barcelona

info@hostalpoblenou.com
Telefoonnummer 0034932212601

Metrohaltes

Poblenou
Llacuna