De levendige en oude wijk Barceloneta ligt pal aan het strand en grenst aan de Bari Gòtic, de meest toeristische wijk van Barcelona.

Barceloneta helemaal terug van weggeweest

Barceloneta is voor een groot deel in de 18de eeuw gebouwd. Vissers, havenarbeiders en zeemannen leefden er samen in de tientallen straatjes. De wijk raakte ook een tijdje in het slop. Maar sinds de stadsvernieuwingen die voor de Olympische Spelen van 1992 plaatsvonden, is de wijk weer helemaal terug van weggeweest.

Wapperende was en Catalaanse vlaggen

Barceloneta is voor een deel nog een echte volkswijk. Met smalle straatjes en balkons met waslijnen met wapperende was en gele Catalaanse vlaggen met rode banen. Tegenwoordige vind je in de straten ook sfeervolle tapasbars, restaurants en cafés waar je heerlijk kunt eten en drinken.

Lunchen in Barceloneta

Wanneer je vanaf de metrohalte Barceloneta over de drukke Passeig de Borbó richting zee loopt, zie je aan je rechterhand een van de jachthavens van de stad. Aan je linkerhand zijn winkeltjes en restaurants met veel vis op het menu en ruime terrassen. Loop links een van de zijstraten in. Dwaal vervolgens door de smalle en koele straatjes van de wijk, over het plein Plaça de la Barceloneta om tot slot ergens neer te strijken voor een lekkere lunch.

Verkoelende duik in zee

Je kunt natuurlijk ook je zwemspullen meenemen en de middag afsluiten met een duik in zee. Overigens is het strand vooral op zondag behoorlijk druk omdat de Barcelonezen dan en masse richting beach trekken. En ben je een filmliefhebber? In juli en augustus worden er ‘s avonds op het strand films vertoond.

Onderwaterwereld in L’Aquarium

Ben je geïnteresseerd in de wereld onder water? Dan ligt vlakbij Barceloneta aan de Moll d’Espanya del Port Vell een groot aquarium. In L’Aquarium tref je haaien aan en honderden soorten vissen en schelpen. Voor kinderen zijn er meer dan 50 interactieve activiteiten waarmee ze de onderwaterwereld kunnen ontdekken.

Metrohalte

De dichtstbijzijnde metrohalte heet Barceloneta.