Pigadia is een van de toeristenplaatsjes op het eiland Karpathos in Griekenland. Wij waren er begin mei toen het seizoen net startte. Omdat veel Grieken vrij hadden in verband met het Griekse Pasen, flaneerden hele families er ‘s avonds over de boulevard in het haventje. En wij deden natuurlijk vrolijk mee.

Karpathos staat bekend om zijn strandjes waar je te voet, met de auto of met Giannis Loveboat naar toe kunt. Het zijn er veel en ze zijn overwegend mooi. Verder kun je er prima wandelen. Wel je wandelschoenen meenemen want het is berg op en af.

Wat wij vooral gedaan hebben is lezen, heel veel lezen. Mijn favorieten deze vakantie waren Het diner van Herman Koch en Bonita Avenue van Peter Buwalda. En met onze Kobo Glow was dat echt een feestje. Deze e-reader verbruikt weinig stroom, is licht en synchroniseert soepel met je tablet en laptop.

Op vakantie boeken aanschaffen is een fluitje van een cent. Een groot voordeel van deze e-reader is dat hij verlichting heeft. Superhandig als je ‘s avonds in bed wilt lezen en je partner al ligt te slapen.

Als je besluit om naar Karpathos te gaan dan is appartementenhotel Sound of the Sea beslist een aanrader. Goed verzorgd, heerlijk rustig en ontzettend vriendelijke mensen.

Foto’s World of Wouda!