Altijd al eens door de klapdeuren van een saloon willen lopen? Grijp je kans in The Yellow Rose, de saloon van het filmpark Oasys. Dit themapark ligt in de Tabernaswoestijn in de provincie Almería in Zuid-Spanje.

Spaghettiwesterns

Wist je dat Zuid-Spanje de enige woestijn van Europa heeft? En dat hier tientallen films zijn opgenomen? Denk bijvoorbeeld aan de wereldberoemde spaghettiwesterns van de Italiaanse regisseur Sergio Leone: Once upon a time in the west, A fistful of dollars, For a few dollars more en The Good, the Bad and the Ugly.

Mini-Hollywood

Geen wonder dus dat dit wild-west-filmthemapark in Tabernas ook wel Mini-Hollywood wordt genoemd. Naast een saloon, staat er een bank (als decor gebruikt in A fistful of dollars), een postkantoor, een rechtbank… Dwaal er ook even rond in het mooie filmmuseum met camera’s, filmprojectoren en originele filmposters.

Vanaf de kust

Een bezoek aan Oasys is prima te combineren met je vakantie in de kustplaatsjes San José (71 km), Las Negras (76 km) en La Isleta del Moro (74 km). Dorpen die in het woestijnachtige natuurpark Cabo de Gata-Níjar liggen.