Ik ben gek op de wijk Gràcia in Barcelona. Het is er stukken rustiger dan in de toeristische wijken in het bruisende centrum van Barcelona. Je waant je er dan ook in een ontspannen dorp, terwijl je er toch de leukste winkels, terrassen en eetadresjes vindt.

Toeristische attracties Gràcia

De belangrijkste toeristische attractie van de wijk is het beroemde Park Güell van Gaudí. Daarnaast vind je er ook een van zijn eerste belangrijke werken: Casa Vincens aan de Carrer de les Carolines 24.  Jammer genoeg is het niet te bezichtigen, maar ook aan de buitenkant is het indrukwekkend.

Pleinen in Gràcia

Gràcia is vooral een wijk om doorheen te dwalen en om neer te strijken op een van haar vele pleintjes. ’s Avonds stromen ze vol met rennende, voetballende en steppende kinderen. En bewoners gebruiken ze om elkaar te ontmoeten, wat te kletsen en Gràcia aan zich voorbij te zien trekken. Alle bankjes zijn dan bezet en op de terrasjes is geen stoel meer vrij.

Plaça de la Virreina

Plaça de la Virreina is mijn favoriete plein. Met grote en schaduwrijke platanen, de kerk San Juan, het bronzen beeldje met de populaire watertappunten en een paar goede terrasjes.

Plaça Rovira i Trias

Ook op de Plaça Rovira i Trias staan hoge platanen die overdag de broodnodige schaduw geven. ’s Avonds kun je er op het terras van Cafè Flanders een drankje nemen. Het plein is vernoemd naar de architect Antoni Rovira i Trias die onder andere het beroemde marktgebouw Mercat de Sant Antoni ontwierp. Op het plein staat natuurlijk een beeld van deze beroemde inwoner van Barcelona.

Plaça de la Vila de Gràcia

Midden op dit vierkante mooie plein met haar terrasjes staat een klokkentoren. Het blauwe gebouw op de Plaça de la Vila is een gemeentehuis waar veel Barcelonezen elkaar het jawoord geven.

Plaça del Sol

Plaça del Sol is een van de rustigere pleintjes in de wijk. Bij café La Pausa kun je prima ontbijten of ’s middags iets kleins eten.

Pleinen Gràcia Barcelona